KnowledgeGroup - Kurs i Oslo sentrum - Microsft 365 kurs

< Tilbake

Skru av varsel om ny e-post i Outlook

Som standard er Outlook satt opp til å varsle når man mottar en ny e-post. Varselet er en liten forhåndsvisning av e-posten nede i høyre hjørne av skjermen. Ideen er at du raskt skal kunne se hva e-posten dreier seg om, men det har sine ulemper. I ulike tilfeller er det smart å fjerne varsel om ny e-post.

To gode grunner til å skru av forhåndsvisningen

  1. Om du er i en situasjon der andre ser din pc-skjerm, og du har glemt å avslutte Outlook, kan du lett formidle e-post-budskapet til andre enn de det var tiltenkt. Om du mottar en konfidensiell e-post eller en “morsom fredags e-post”, passer det kanskje ikke at andre ser denne når man holder en presentasjon.
  2. Man ønsker ikke å la seg styre/forstyrre av innkommende e-post. Ikke la innkommende e-post ødelegge din arbeidsrytme, sjekk heller e-post for eksempel hver halvtime.

Fremgangsmåte:

  1. Velg Fil -> Alternativer.
  2. Velg E-post på venstre side.
  3. Fjern avmerkingen på valget Vis et skrivebordsvarsel. (Om ønskelig fjern også andre varsler som for eksempel Spill av en lyd)
  4. Klikk Ok.

Nå er varsel om ny e-post med forhåndsvisning skrudd av.

PS! Som standard vises ikke dette varselet når man er i presentasjonsmodus i PowerPoint, men i mange tilfeller går man inn og ut av presentasjonen underveis.

I Windows kan du også aktivere Presentasjonsmodus i Windows Mobilitetssenter. Da skjules både varsel om ny e-post og varsler fra andre programmer. Du kan dessuten gjøre andre innstillinger som for eksempel at bakgrunnsbildet på skrivebordet skal være et annet. Trykk Windows-tast + X for å åpne Mobilitetssenteret.

I ulike sammenhenger er det smart å fjerne varsel om ny e-post, spesielt hvis man ønsker å være mest mulig effektiv!

Hev din Outlook-kompetanse

Delta på et av våre Outlook kurs og lær hvordan du jobber smart og effektivt med Outlook!

Sjekk også vår YouTube-kanal for korte videoer om Outlook.