KnowledgeGroup - Kurs i Oslo sentrum - Microsft 365 kurs

< Tilbake

Perfekte kvadrater og sirkler i Office

I de ulike Office-programmene er det en lang rekke figurer tilgjengelig. Disse dekker de fleste tenkelige former og fasonger, men dog ikke sirkel eller kvadrat. Skal man ha en sirkel eller et kvadrat holder det ikke med øyemål. Pertentlighet bør aldri undervurderes! Så hvordan lage perfekte kvadrater og sirkler i Office?

Man kan selvfølgelig lage et rektangel eller en ellipse, for så å endre høyde og bredde manuelt. Det vi skal se på her er å lage perfekte kvadrater og sirkler med en gang. Det er i utgangspunktet to måter å oppnå dette.

Lage kvadrat eller sirkel med «klikk og dra»

De fleste som skal lage en figur er vant til å velge type og deretter bruke klikk og dra. Hvis man ikke gjør noe annet i tillegg, blir resultatet veldig tilfeldig. Altså på øyemål, noe som er en dårlig ide. Det er i realiteten veldig enkelt å få et perfekt kvadrat eller en sirkel.

  1. Velg rektangel eller ellipse figuren
  2. Hold nede Shift-tasten
  3. Klikk og dra for å lage figuren

Her er det irrelevant om du trykker ned Shift-tasten før du dra ut figuren eller underveis. Fordelen med denne fremgangsmåten er at du styrer selv størrelsen du ønsker.

Lage kvadrat eller sirkel med ett klikk

Det er også en enda enklere måte å lage perfekte kvadrater og sirkler, rett og slett med ett enkelt klikk.

  1. Velg rektangel eller ellipse figuren
  2. Klikk en gang der du ønsker å lage figuren

Denne fremgangsmåten gir deg et kvadrat eller en sirkel med 2,54 cm som høyde og bredde. Størrelsen settes altså til en tomme.

Endre størrelse i etterkant

Når man har lagd en sirkel eller et kvadrat kan det selvfølgelig oppstå situasjoner hvor størrelsen må justeres. I slike tilfeller er Shift-tasten nøkkelen.

Endre størrelse på figur.

Ved å holde Shift-tasten nede mens man klikker og drar i et hjørne beholdes proporsjonene på figurer. Noe som gjør at det forblir en perfekt sirkel eller et kvadrat.

Hev din IT-kompetanse

Delta på et av våre Microsoft-kurs og lær hvordan du jobber smart og effektivt med Microsoft-programmer!

Sjekk også vår YouTube-kanal for korte videoer om ulike Microsoft-programmer.